fbpx
European Western Balkans

Category : Local Languages Content

Local Languages Content

Министрите за надворешни работи на ЗБ ја повикуваат ЕУ да игра поактивна улога и да не поставува подвижни цели

EWB
БРИЖ – Министрите за надворешни работи на земјите од Западен Балкан повикаа на поактивна улога на ЕУ во рагионот на настанот „Разговараме за иднината на...
Local Languages Content

Младите од Западен Балкан се охрабрени да придонесуваат во дебатата за иднината на Европа

EWB
СКОПЈЕ –  Младите од Западен Балкан можат да придонесуваат на Конференцијата за иднината на Европа бидејќи Европа е повеќе од само ЕУ, истакнаа учесниците на...
Local Languages Content

„Ја градиме Европа заедно“: Придонесот на ЗБ во Конференцијата за иднината на Европа ќе се дискутира во понеделник

EWB
БЕЛГРАД – Настанот “Ја градиме Европа заедно: Придонесот на Западен Балкан во Конференцијата за иднината на Европа“ се оржува на 18 октомври, со цел сумирање...