fbpx
European Western Balkans

Category : Local Languages Content

Local Languages Content

Помеѓу активизмот и политиката: Што можат да постигнат граѓанските иницијативи во регионот?

EWB
САРАЕВО – Постигнувањата на граѓанското општество во Босна и Херцеговина и Западен Балкан, но и дебатата дали граѓанските иницијативи треба директно да се вклучат во...
Local Languages Content

Граѓаните од Западен Балкан имаат можност да учествуваат на Конференцијата за иднината на Европа

EWB
БРИСЕЛ- Граѓаните од Западен Балкан имаат можност да учествуваат на Конференцијата за иднината на Европа. Тие ќе имаат можност  да покажат колку вреди нивниот придонес...
Local Languages Content

Ајкхорст : Придонесот од ЗП за иднината на Европа ќе се слушне во институцииите на ЕУ

Emina Muminović
Во мај 2021 година, Европската Унија ја започна Конференцијата за иднината на Европа – нова, пан-Европска со пристап од долу нагоре иницијатива, која има за...