fbpx
European Western Balkans

Author : Emina Muminović

Local Languages Content

Ајкхорст : Придонесот од ЗП за иднината на Европа ќе се слушне во институцииите на ЕУ

Emina Muminović
Во мај 2021 година, Европската Унија ја започна Конференцијата за иднината на Европа – нова, пан-Европска со пристап од долу нагоре иницијатива, која има за...
Analyses

Mini-Schengen, Regional Economic Area and Common Regional Market: What is what?

Emina Muminović
BELGRADE – It has been a year since the main concerns in the Balkans regarding regional economic integration were – is mini-Schengen initiative just a...